Plot kolem hřiště musí schválit ministerstvo

Veronika Salášková 2012-10-21 00:23:00

Žatec – Obyvatelé Růžové ulice na sídlišti Jih se po opakovaných žádostech možná dočkají oplocení dětského hřiště ve svém vnitrobloku. Rada města se rozhodla, že jim vyhoví. Zda se nakonec plotu kolem hřiště dočkají, bude ale záviset na rozhodnutí Ministerstva pro místní rozvoj.

O oplocení hřiště ve vnitrobloku v Růžové ulici požádalo Okresní stavební bytové družstvo Louny a vlastníci domu č.p. 2696. Důvodem je, že hřiště je často využíváno věkovou skupinou, která na něm nemá co dělat. Rada nejprve jejich prosbě občanů nevyhověla. Na základě opakovaných podnětů a stížností doplněných o zprávy od Městské policie Žatec ale nakonec svůj verdikt přehodnotila. Protože však tato část sídliště byla v minulých letech rekonstruována z dotací od Ministerstva pro místní rozvoj, musí ho nyní město požádat o výjimku, která by mu dovolila hřiště oplotit. Pokud ji získá, místní se dočkají plotu. Hřiště by pak, stejně jako jiná ohrazená ve městě, odemykali a zamykali strážníci. Dostalo by také místního správce, který by na ně dohlížel.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video