Loupež v podbořanské bance objasněna. Ozbrojený lupič dopaden na Rakovnicku

Jan Vnouček 2012-10-24 00:33:00

Podbořany – Bankovní lupič doloupil. Obávaný pachatel, který v půlce září přepadl se zbraní v ruce pobočku Komerční banky v Podořanech byl vypátrán a dopaden. Rakovničtí policisté ho za pomoci zásahové jednotky Středočeského kraje zadrželi v Nouzově u Rakovníka. Jednalo se 53letého muže, kterého následně obvinili z přepadení pěti peněžních ústavů. Jednalo se o banky v Novém Strašecí, Slaném, Horažďovicích, Podbořanech a Litoměřicích.

„V současné době se již dotyčný, který nebyl nikdy předtím trestán, nachází ve vazební věznici. Za uvedené trestné činy mu hrozí odnětí svobody až na deset let. Na objasnění případů se podílely i týmy policistů z Ústeckého a Západočeského kraje včetně lounských kriminalistů,“ upřesnila Jaromíra Střelcová, tisková mluvčí Policie ČR v Lounech.
Banka v Podbořanech byla přepadena během dne ve středu 19. září. Pachatel pod pohrůžkou krátké střelné zbraně požadoval po pracovnici vydání finanční hotovosti. Již krátce po spáchání tohoto trestného činu pojali kriminalisté podezření, že banku přepadl tentýž pachatel jako v Horažďovicích na Klatovsku.
Po pachateli se okamžitě rozjelo rozsáhlé pátrání. V průběhu vyšetřování vyšlo najevo, že i v okolních krajích došlo k několika přepadením bank, která se velmi podobají. Na základě získaných indicií k pachateli, bylo vyhlášeno pátrání po podezřelé osobě. Tu nakonec viděli a kontrolovali v rámci hlídkové činnosti policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí. Poznatky předali kolegům z kriminální policie. Kriminalisté tak 11. řijna 2012, za pomocí Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, třiapadesátiletého muže z Rakovnicka zadrželi a umístili do policejní cely.
Kriminalisté během  prohlídek nejen v bydlišti muže, ale i v dalších objektech a vozidlech nacházeli cenné důkazy. Jednalo se o oblečení – paruku s kšiltovou, ve které muž přepadával, peníze označené červeným barvivem či několik střelných zbraní. U muže byl nalezen také předmět, podobný krabici, který vydával za nástražný výbušný systém. Proto bylo nutné, přivolat i policejní pyrotechniky, kteří uvedenou věc zajistili.
„Pachatele kriminalisté obvinili ze zločinu loupeže, kdy muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let. V pátek 12. řijna 2012, byl Okresním soudem Rakovník vzat do vazby, kam byl ještě téhož dne eskortován.  Kriminalisté děkují veřejnosti a médiím za pomoc při dopadení tohoto pachatele,“ informovala mluvčí rakovnické policie Jana Žáčková.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video