Hurá do opravených školních tělocvičen

Jan Vnouček 2011-06-17 00:00:00

Krásný Dvůr, Kryry – Tělocvična Základní školy v Krásném Dvoře je zase jako nová. Minulý týden tam skončila rekonstrukce její podlahy spojená s drobnými estetickými úpravami celého interiéru. Plánovaný barevný znak obce doprostřed cvičební plochy ale nakonec namalován nebude.

„Vzhledem k tomu, že tam nemáme balkón, tak by stejně moc nevynikl a asi by to bylo zbytečné,“ domnívá se starosta František Kuna. Škola na údržbu sto dvaceti tisíc nových parket zakoupila za čtyři a půl tisíce korun speciální ometač prachu Balit 1200 pro suché čištění. „Je to celkem velká investice. Ale protože parketám mokrá varianta moc nesvědčí, tak si myslím, že se nám vyplatí a svůj účel splní. Navíc má velký pracovní záběr, takže znamená i ulehčení práce,“ vysvětlila ředitelka vzdělávacího zařízení Ivana Bejčková. Obecní úřad do renovace podlahy investoval 580 tisíc Kč, z toho 426 tisíc korun poryla dotace Státního zemědělského a intervenčního fondu. Pokud se vše stihlo, jak mělo, tak se tento týden předala do užívání i tělocvična Základní školy v Kryrech. Její celková rekonstrukce tam vyvrcholila nastříkáním radiátorů, novým natřením soklu, vytyčením čar na nohejbalové, volejbalové a basketbalové hřiště a finálním přelakováním povrchu. „Přestože jsme nakonec provedli více prací, než škola požadovala, máme oproti původnímu plánu náskok,“ pochlubil se kryrský místostarosta Vojtěch Michálek.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video