Lounskou radnici ovládají samé ženy

Pavel Macák 2012-10-27 01:53:00

Louny – Téměř dvacet bodů k projednání, čekalo na radní města Loun minulý týden. V tom prvním revokovali své dřívější rozhodnutí o odkoupení webové domény louny.cz. Její majitel, který ji chtěl prodat městu za pětašedesát tisíc korun, nereagoval na návrh města na snížení této ceny a tak se radní rozhodli, že doménu nekoupí. Dále reagovali na požadavky občanů a opakovaně vyhlásili výběrové řízení na vybudování zdvihací plošiny pro tělesně postižené žáky ve Speciální základní škole Louny.

Zabývali se též projektem regenerace panelového sídliště Kpt. Nálepky, která by měla proběhnout v následujících dvou letech nejprve rekonstrukcí chodníků a následně zeleně, a přípravou protipovodňových opatření v obci Brloh.
Na pořadu jednání bylo též vyhodnocení Letního lounského vábení. Celkově stála tato akce 1,13 miliony korun. Většina z této částky byla dotována sponzory. Město do ní vložilo jen tři sta tisíc korun. Radní konstatovali, že bylo několik organizačních nedostatků, kterých by se následující ročník měl vyvarovat.
Radní také rozdělili mezi sportovní organizace a kluby jeden milion korun, který město dostalo z hazardních her. „Jedná se o peníze na činnost těchto organizací, které mohou použít až do 30. června příštího roku. Na konci října by měl být rozdělen další milion určen do sportu,“ uvedl starosta Radovan Šabata.
Na této schůzi byla radními rovněž jmenována vedoucí odboru stavebního úřadu a životního prostředí Městského úřadu Louny Miloslava Kalivodová a vedoucí odboru správy majetku Blanka Sunkovská. Obě převezmou svou funkci 1. prosince a vedení všech odborů na radnici tak ovládnou ženy. O prvně uvedenou funkci se ucházelo devět a o druhou osm uchazečů. Do pozice vedoucího právního oddělení byl jmenován Jan Richtr, který bude pro město zajišťovat právní poradenství.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video