Škola dostane další potřebnou injekci

Pavel Macák 2012-10-28 00:55:00

Postoloprty – Adaptaci sociálního zařízení v Základní škole na Draguši v Postoloprtech minulý týden schválila rada města na svém jednání. Radní vycházeli z právě zpracovaného projektu, který předpokládá, že celá akce bude stát odhadem 13,7 milionu korun. „Rozhodli jsme se, že celou rekonstrukci rozdělíme do dvou etap s tím, že první etapa by měla zahrnovat kompletní výměnu rozvodů a vybavení všech toalet, které jsou v dezolátním stavu. Tyto práce bychom chtěli zahájit v příštím roce. V následujícím roce by pak měla proběhnout druhá etapa, při které bude zavedena teplá voda do všech tříd,“ uvedl místostarosta města Miroslav Solar.

Město zanedlouho vypíše výběrové řízení na dodavatele této první etapy stavby a předpokládá, že nabídková cena vítězné firmy bude o poznání nižší, než projektovaný odhad. „Chceme poprvé zkusit výběr dodavatele elektronickou aukcí. Vede nás tomu skutečnost, že právě touto formou lze dosáhnout výrazně nižší ceny za zhotovení prací. Aukci by pro nás měla udělat specializovaná společnost, která má s takovým výběrem dobré zkušenosti. Také tuto společnost musíme nejprve vybrat a připravit zadávací požadavky,“ řekl místostarosta.
Výběr dodavatele a jeho nabídkové ceny by měl být znám do schválení rozpočtu na příští rok. Zda se to podaří, není zatím jasné. Pak by se do rozpočtu musel zahrnout předběžný projektový odhad. „Pokud se městu výběr dodavatel formou elektronické aukce osvědčí, rádi bychom podobným způsobem chtěli vybrat i dodavatele elektrické energie. Pro tento krok již dolaďujeme smlouvu s jednou aukční firmou. Podle našich informací bychom mohli na dodávce elektřiny dosáhnout až pětadvaceti procentní úspory. Uvidíme, jak to dopadne. Jestli to bude pro nás přínosem, chceme obdobně vybrat i dodavatele plynu,“ dodal Solar.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video