Přes lávku auta jezdit nemohou

Pavel Macák 2012-10-29 00:00:00

Peruc – Výjezdní jednání městysského zastupitelstva na Peruci se v minulých dnech konalo v obci Radonice. Do místní sokolovny se dostavilo nebývale velké množství zdejších občanů, kteří se zapojili svými připomínkami a požadavky do diskuze. Většinu trápí uzavřená lávka přes Ohři, přes kterou si v minulosti mnozí zkracovali cestu do Koštic, a sloužila také chatařům, kteří v lokalitě za řekou mají svá rekreační sídla. Stejná je v republice ještě jedna v Praze v Troji.

„Občané požadují, aby se s tím něco dělalo. Ale lávka nikdy nebyla určena k přejezdu vozidel. Nyní je v havarijním stavu a nelze na ni auta vůbec pustit. Nyní je přístupna jen pro pěší. Nový most, po kterém by se dalo jezdit, by stál zhruba dvanáct milionu korun, a kdyby se jednalo jen o generální opravu toho stávajícího, byla by cena asi poloviční. Na to městys skutečně nemá peníze,“ odpověděl starosta Antonín Lanc.
Na jednání se hovořilo také o připravované instalaci elektrického vedení NN do země, s čímž je spojena i nutnost investice městysu do nového veřejného osvětlení, což bude stát asi dva miliony korun. „Zatím jsme nedostali od energetiků jasné vyjádření, kdy s touto akcí počítají, abychom mohli zahrnout tuto investici do rozpočtu,“ uvedl starosta.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video