Žatecká radnice šetří. Úředníků bude méně

Veronika Salášková 2012-11-01 00:24:00

Žatec – Zeštíhlit počet odborů městského úřadu a lidí, kteří na něm pracují, se rozhodlo vedení města Žatce. Do konce letošního roku by z úřadu mělo odejít osm lidí. Na mzdách by tím město mělo v příštím roce ušetřit přes jeden milion korun.

V současné době pracuje na žatecké radnici 96 úředníků. Od 1. ledna příštího roku se ale jejich množství sníží na 88. Je to dáno plánovanými změnami ve struktuře městského úřadu. V jejich rámci zaniknou nynější odbor rozvoje města a odbor majetku města. Z nich vznikne společný odbor s názvem odbor rozvoje a majetku města. Dále zanikne stavební a vyvlastňovací úřad a odbor životního prostředí. Ty budou sloučeny jako stavební a vyvlastňovací úřad, životní prostředí. Město už vypsalo výběrová řízení na posty vedoucích obou nově vzniklých sloučených odborů.
Zanikne také právní odbor spolu s kanceláří starostky. Místo ní vznikne Kancelář úřadu, která bude spadat přímo pod tajemníka města. Sem přejde zaměstnanec právního odboru, právník města, správa dotací a asistentka vedení.
„Cílem tohoto řešení jsou finanční úspory. V roce 2013 by měly dosáhnout částky vyšší než milion korun. Druhým důvodem je optimalizace některých úředních činností a postupů, lepší informovanost, což se týká hlavně nově vzniklého odboru rozvoje a majetku města,“ sdělil místostarosta Jan Novotný.
V minulém roce přitom měl žatecký městský úřad 106,5 pracovního úvazku. V letošním roce se už dvakrát stavy jeho zaměstnanců snížily. Poprvé hned 1. ledna, kdy přešlo v souvislosti s re-formou šest úředníků sociálního odboru pod místní úřad práce. V červnu se potom ze stavu 100,5 úvazků stalo 96 úvazků slučováním některých funkcí a odchodem dvou zaměstnanců, jednoho z odboru rozvoje města a druhého z odboru sociálních věcí.
Kterých zaměstnanců se bude propouštění týkat, zatím nebylo přesně stanoveno. „Detailní personální práce je na tajemníkovi a personalistce. Na některých místech má dojít ke sloučení agendy, někteří pracovníci pak také odejdou do důchodu,“ zakončil místostarosta Novotný.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video