Policisté z Kryr neodejdou. Spadnou pod Podbořany

Jan Vnouček 2012-11-02 00:59:00

Kryry – Policisté v Kryrech zůstanou, jen přejdou pod podbořanské vedení. Takový kompromis se rýsuje po jednání starostů v čele s Miroslavem Brdou s Krajským ředitelstvím Policie ČR, které proběhlo minulé pondělí v Lounech. Zdá se tedy, že vytrvalost v jednání, „rozjezd“ petice za zachování obvodního oddělení v Kryrech a kontakty na těch správných politických místech přinesly částečný úspěch.

„Dohodli jsme se, že by u nás na stanici dál sloužilo 8 až 10 policistů, jen by se spojilo vedení dosavadního kryrského a podbořanského okrsku. Je to kompromis, každý jsme nějak ustoupili, ale pocit bezpečí pro naše občany zůstane,“ zdůrazňuje Brda, jemuž při tvrdém vyjednávání „kryli záda“ lubenecký Bohumil Peterka a vroutecký Jaromír Kubelka.
„Tématem tohoto jednání byla nová organizační struktura územního odboru Louny, která se týká navrhované integrace obvodního odd. Kryry a obvodního odd. Podbořany. Z jednání vyplynula předběžná dohoda o zachování sídla policistů v Kryrech, kde dojde k transformaci na policejní stanici. Tzn., že v Kryrech zůstane stejný počet policistů jako dosud, pouze vedení se přemístí na mateřský organizační článek do Podbořan,“ potvrzuje výsledek dohody policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.
„Byli při rušení obvodních oddělení na Peruci, Měcholupech, Košticích zvyklí, že se jim nikdo nepostavil. My ale vyhlásili  petici, rozeslali jsme dopisy na policejní ředitelství, přijela k nám o tom natáčet televize, zajímá se o to senátor Chládek. Ale stejně budeme požadovat písemné záruky,“ má bojovou náladu Brda. Poněkud skeptický je naopak starosta Lubence Bohumil Peterka. „Tím vším jsem si už prošel při rušení policejního oddělení v  Lubenci. Nám toho taky naslibovali… Tak budeme doufat, že tentokrát své sliby dodrží,“ uzavírá.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video