Děti vědí, kde mají domov

Jan Vnouček 2012-11-06 09:32:00

Podbořany – Velký ohlas mezi školami opět vzbudila výtvarná soutěž na téma Kde domov můj. Klání dětských malířů a kreslířů již tradičně vyhlásil Dům dětí a mládeže v Podbořanech u příležitosti říjnového výročí vzniku republiky. Ze škol z celého Podbořanska přišlo organizátorům 106 prací.

„Objevily se názory, že už máme změnit téma, ale ukázalo se, že to není přežité a pořád to děti oslovuje,“ konstatuje vedoucí domu dětí Hana Ivanovová. Ta předsedala porotě, která díla v pěti kategoriích anonymně hodnotila. Spolu s Irenou Preclíkovou a Josefem Podzimkem první místa přisoudila obrázkům Natálie Moučkové (MŠ Hlubanská), Matěje Hofmana (ZŠ TGM Podbořany), Barbory Svejkovské, Nikoly Nagyové a Veroniky Tučímové (všechny ZŠ Lubenec). Na medailových pozicích se dále umístili mladí umělci z Blatna, Vroutku, Petrohradu a Krásného Dvora.
Výstavku z nejlepších prací si přišly prohlédnout i děti z družiny ZŠ TGM Podbořany pod vedením vychovatelky Jitřenky Beranové. Na snímku ukazují, jaký obrázek se jim nejvíce líbí. Další fotky najdete zde.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video