20 let BYTOSU a co dál?

Redakce 2012-11-07 14:05:00

Rozhovor se Svatoplukem Čechem a Ing. Petrem Čechem o firmě, která od roku 1992 úspěšně provádí správu a údržbu nemovitostí v lounském okrese. Hned na začátku možná upřesnění informací o ukončení činnosti? S.Č: Bohužel  byly v tisku nešťastně zveřejněny informace o ukončení naší činnosti, ale jednalo se pouze o správu domů v majetku města Louny. Ta byla ukončena na naši žádost a do nového výběrového řízení jsme se již nepřihlásili. P.Č: Zároveň ani otec s prací nekončí. Většinu jeho náplně přebírám já a smlouvy se převádějí na nově založenou firmu BYTOS Louny s.r.o. kde já jsem jednatelem a otec většinovým vlastníkem.

Takže fungujete dál?
S.Č: Přesně tak! Navíc diky příchodu nových lidí a mého syna věřím, že budeme fungovat stále líp a líp.
P.Č: Respektive nejen, že nekončíme, ale naopak máme do budoucna mnoho nových plánů.
Co pokládáte za největší úspěch?
S.Č: Postupné a stálé zvyšování počtu našich klientů. Jak v začátcích, kdy tři různé firmy spravovaly byty města Louny, ale postupně jsme převzali všechny byty my. Tak i postupem času, kdy jsme získávali domy nejen v Lounech. V současné době máme více jak 140 klientů.
V čem se změnila za tu dobu správa nemovitostí?
S.Č: Největší změnou byla privatizace bytového fondu, kdy vznikly desítky nových subjektů. Začaly mít rozdílná přání a představy o chodu domu a my jim vycházeli vstříc a tím se hodně naučili. Trendem poslední doby také je, že klienti poptávají více služeb a požadují komplexní řešení správy jejich domu.
P.Č: Myslím, že to souvisí i s generační výměnou zástupců domů. Ti mladší již nechtějí řešit spoustu starostí a problémů s chodem domu, mají svoji práci a zájmy.  Navíc jsou schopni s námi spolupracovat a komunikovat s využitím všech možných technologických vymožeností dnešní doby a to je přesně směr, kterým se snažíme ubírat i my.
Co si myslíte o správě nemovitostí po více jak roce kdy v Bytosu pracujete?
P.Č: Že se jedná o náročnou a zodpovědnou činnost, která vyžaduje, pokud se má dělat pořádně, hlubokou znalost dané problematiky. Je to složitý propletenec vztahu mezi nájemníky, zástupci domu, dodavateli služeb, komplikovanými zákony, atd. Což ostatně potvrzují smutné příběhy některých domů tak, jak se s nimi setkáváme a jak je pomáháme řešit.
Na začátku jste zmínili Vaše plány do budoucna.
S.Č: Z těch realizovaných to je využívání nového účetního softwaru.  Máme také zakoupený moderní program na správu nemovitostí, který bude zprovozněn od 01.01.2013.
P.Č: Je toho opravdu hodně, takže např. do konce roku budeme mít novy web, který by měl klientům umožnit mnohem jednodušší komunikaci s námi. Od nového roku budeme mít více cenových balíčků tak, abychom vyšli vstříc jak klientům, kteří chtějí vést pouze účetnictví tak těm, kteří požadují komplexní popř. nadstandardní služby. Rádi bychom také zkvalitnili a rozšířili nabídku služeb v oblasti údržby nemovitostí a proto ve spolupráci s dodavateli jednáme jak vyjit klientům vstříc.
Proč myslíte, že se Vám tohle vše podaří?
S.Č: Já už ty nové věci nechávám na synovi a jak ho znám, tak uvedené plány dotáhne do konce. Každopádně se může spolehnout jak na moji pomoc, tak podporu mnoha zkušených kolegů a partnerů.
P.Č: Jsem přesvědčený, že podnikání je především o lidech a to je naše velká výhoda. Kromě otce, který je skutečný odborník s 20 lety praxe, mám ve firmě další tři kolegyně paní Ulrichovou, paní Kotoučovou a pani Šifaldovou, které zde pracuji 10–15 let. Své práci opravdu rozumí a jsou mně velkou oporou při realizaci plánů do budoucna. Navíc také další nové kolegyně jsou posilou, takže věřím, že vše zvládneme.
Chcete něco dodat na závěr?
S.Č: Určitě bych moc rád poděkoval za přízeň klientům, kterou nám 20 roků prokazují. Zároveň také spolupracujícím firmám, současným i bývalým zaměstnancům, bez kterých bychom takových výsledků nedosáhli.
P.Č: Myslím, že otec to podstatné řekl, takže já už bych jim rád všem jenom popřál ať se jim daří v soukromém i pracovním životě a že se těším na další spolupráci.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video