Našel se zájemce o nedostavěnou školu na Jihu

Redakce 2011-04-04 19:10:00

Žatec (sal) Po dlouhé době se našel zájemce o koupi nedostavěné školy v ulici Malínská, ve které se vloni na začátku června zřítil strop ve vstupním objektu.

Ráda by ho koupila podnikatelka Marie Bechyňská. Jejím záměrem je, že by z vícepodlažních objektů vznikly bytové domy s přistavěným parkovištěm a zelení okolo. Podél cesty by zřejmě vznikly skupiny rodinných domků. Práce by trvaly přibližně šest let.

Rada města prodej doporučila, teď už záleží jen na zastupitelích, zda ve čtvrtek na své schůzi prodej odhlasují. Město celý komplex budov i s pozemky nabízí za minimální kupní cenu 3 miliony korun, ještě vloni v červnu ho však nabízelo za 15 milionů korun. Cena byla na pětinu snížena loni v srpnu, poté co se v červnu se zničehonic zřítil strop ve vestibulu. Na základě posudku statika byl v září zbourán poškozený vestibul.

Škola se začala stavět v roce 1990, v roce 1995 byla zkolaudována její část, zbytek ovšem nikdy nebyl dostavěn a objekty postupně chátraly. Město její komplex nabízelo řadu let neúspěšně k prodeji, zájemců se sice několik objevilo, vždy si ale nakonec koupi rozmysleli. Zájem o ni měla i žatecká Soukromá střední průmyslová škola elektrotechnická.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video