Daň z přidané hodnoty se vrátila městu

Veronika Salášková 2012-11-17 00:15:00

Žatec – Rekonstrukce letního koupaliště vyšla město Žatec na více než 150 milionů korun. Dvacet z nich se mu však nyní vrátilo kvůli uplatnění odečtu daně z přidané hodnoty. Zažádat o vrácení této sumy mohlo díky tomu, že areál koupaliště pronajalo Technické správě města Žatec s.r.o.

Právě možnost navrácení DPH ze stavby koupaliště byla jedním z hlavních důvodů pro založení technické správy letos na jaře a svěření provozu koupaliště do její péče. Odpočet DPH ale nemohlo město uplatnit na všechny součásti stavby, protože technická správa nemá ve správě veřejnou část koupaliště – příjezdovou cestu a parkoviště, ale pouze samotný areál koupaliště. I tak činí částka, která mu po odečtu byla vrácena 20,6 milionu korun. Zastupitelstvo už také schválilo, jak se s těmito penězi naloží. Část z nich bude použita na zaplacení výdajů, které se objevily v průběhu rekonstrukce a s nimiž se původně v projektu nepočítalo – například na tepelný napáječ, který nebyl součástí původního projektu či přípojky sítí. Další díl 747 tisíc korun představuje poslední platbu dodavateli stavby. Většina sumy 18,2 milionu pak poputuje do rezervního fondu města.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video