Obrovský úspěch žateckých plavců. Svěcená a Plevko vezou medaile z Mistrovství Evropy

Iveta Drlíková 2012-11-28 01:27:00

Francie, Žatec – Obrovský úspěch si po uplynulém víkendu připsalo žatecké plavání. Zásluhu na tom mají Lucie Svěcená a Tomáš Plevko, kteří reprezentovali nejenom oddíl SK Jazzmani Žatec, ale celou Českou republiku na Mistrovství Evropy v krátkém bazénu, jež ve dnech 22. – 25. listopadu hostilo francouzské město Chartres.

Historický úspěch pro oddíl přinesl hned první den mistrovství, když Tomáš Plevko vybojoval bronzovou medaili s českou štafetou v polohovém závodě mužů. Navíc na 50 metrů volným způsobem překonal nejprve v rozplavbách český rekord časem 21.86 a v semifinále ho ještě posunul na fantastických 21.73! Výborně si vedla i teprve patnáctiletá Lucie Svěcená, která dokázala zlepšit osobní rekord na 100 znakem na 1:01.12 a obsadila mezi dospělými soupeřkami celkově skvělé 22. místo v Evropě.  Ve skvělých výkonech pokračovali žatečtí reprezentanti i druhý den, kdy Svěcená zaplavala na padesátce motýlkem v rozplavbách nový český seniorský i juniorský rekord a postoupila do semifinále. V semifinále opět stlačila svůj čas pod 27 vteřina a celkově obsadila 16. místo za 26.99. Tomáš Plevko startoval tento den opět ve štafetě, tentokrát ve smíšené na 4×50 polohový závod, a jen 7 setin chybělo českému kvartetu na zisk bronzové medaile. Také v sobotu, třetí den evropského šampionátu, pokračovali Žatečtí v neskutečných výkonech. Lucie nejprve postoupila na 100 motýlkem v rozplavbách do semifinále, ve kterém pak odpoledne předvedla výkon z říše snů. Časem 58.77 vytvořila nový český seniorský i juniorský rekord, který zlepšila o 0.77s a postup do finále ji unikl o pouhé 3 setiny. Plevko startoval v sobotu opět ve štafetě, tentokrát ve smíšené na 4×50 volným způsobem, která postoupil do finále, kde nakonec obsadili pěkné 8.místo. Úžasné vystoupení ve Francii korunovala Lucie Svěcená v neděli ve štafetě 4×50 polohový závod, kde společně s Baumrtovou, Chocovou a Pechancovou vybojovala stříbrnou medaili v novém českém rekordu. Tomáš Plevko si pak poslední den mistrovství zaplaval na prvním úseku štafety 4×50 volným způsobem nový český rekord 21,63, což je zároveň splněný limit na MS v Istanbulu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video