Gymnázium a učiliště lákaly nové žáky

Jan Vnouček 2012-11-27 16:26:00

Podbořany – Stovky zvědavých žáků a jejich rodičů se během pátečního a sobotního Dne otevřených dveří přišly podívat na Gymnázium a Střední odbornou školu v Podbořanech. A co viděli? Moderní technické vybavení učeben a dílen, pestré volnočasové zázemí a zajímavé výtvory žáků. Ale především si mohli pohovořit přímo s učiteli, studenty či zástupci firem, kteří jim vysvětlili, koho přesně hledají.

„Žáci sami představují a ukazují a učitelé jen dohlíží. To je naše vize,“ prozrazuje učitelka a průvodkyně po škole Petra Reindlová. Obrovský vzdělávací ústav po sloučení v září letošního roku nabízí svým skoro devíti stovkám studentům jeden osmiletý a pět čtyřletých studijních oborů s maturitou, dvouleté denní a tříleté dálkové maturitní nástavbové studium a patnáct tříletých učebních oborů. „Výhodou je, že u nás máme vertikální a horizontální průchodnost mezi obory. Když třeba žák po roce zjistí, že ho zvolený obor nebaví, může přestoupit na jiný,“ podotýká mladá kantorka.
Studenti mohou získat zcela zdarma či velmi levně mnoho profesních oprávnění  a certifikátů. „Kdo je chytrý, tak ze školy dostane maximum. Udělal jsem si tady zdarma řidičské a svářečské zkoušky. Ušetřil tak obrovské peníze a získal několik kvalifikací,“ pochvaluje si Jiří Němčák, absolvent oboru automechanik a student maturitní nástavby Podnikání. Žáci se také mohou naučit cizí jazyk a vydělat si slušné peníze na zahraničních praxích a ve volném čase využít až 50 různých kroužků od sportu přes herní činnosti až po umělecké disciplíny. Kovárnou, dílnami pro automechaniky, soustružníky, instalatéry, farmáře či malíře prováděl vedoucí učitel odborného výcviku Antonín Dolejš. „Řemeslníků je málo, proto se tyto obory podporují a stoupá o ně zájem,“ doporučuje nerozhodným rodičům
Na snímku budoucí kuchař-číšník Jakub Duna (vlevo) a studentka oboru gastronomie Míša Matějková ukazují výstavu vánočních perníkových chaloupek, kterou vytvořili členové kroužku perníkaření. Více snímků ze dne otevřených dveří najdete zde.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video