Dělnický dům otevřela Saxana

Pavel Macák 2012-11-28 00:38:00

Cítoliby – Po čtvrtstoletí uplynulou sobotu znovu ožil Dělnický dům v Cítolibech. Stalo se tak při jeho slavnostním znovuotevření po rozsáhlé rekonstrukci, do které se vedení městysu zhruba před rokem rozhodlo i přesto, že si na tuto investiční akci muselo vzít úvěr. Více snímků ze slavnosti najdete zde.

„Byla velká škoda, že takový sál a jeho přilehlé prostory jsou nevyužívány. Přitom lidé z městysu, ale i z okolí a nedalekých Loun neměli kam docházet za zábavou. V sousedství sálu je restaurace i bar pro občerstvení při tanečních zábavách a plesech. V Cítolibech máme mnoho spolků a sportovců, kteří budou moci na sále dělat svou činnost a je zde také místní knihovna s klubovnou,“ uvedl starosta Petr Jindřich.
Před druhou hodinou odpolední se do Dělnického domu začaly scházet davy místních i zvědavců z okolí, aby se zúčastnily slavnostního zahájení. V jeho úvodu zatančily lounské mažoretky z umělecké školy a pak již pódium patřilo krátkým projevům, při kterých bylo vzpomenuto historie domu, který vznikl na základě sbírek mezi dělníky a hlavně jejich brigádnickou prací při stavbě. Slavnostně byl tehdy otevřen v roce 1921. Nyní se jeho kompletní rekonstrukce ujala Lounská stavební společnost a její jednatel Jiří Majer společně se starostou Petrem Jindřichem a místostarostkou Jiřinou Novákovou přestřihli symbolickou pásku.
Odpoledne pokračovalo s Lounskou třináctkou, s programem se představily se místní děti, ale i spolky a organizace a večer byl vyhrazen zábavnému pořadu Rádia Blaník, ve kterém vystoupili jako hosté Petra Černocká a Stanislav Hložek, taneční skupina TK Luna a další umělci.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video