Dostalo sportoviště za deset milionů zelenou?

Jan Vnouček 2012-12-02 00:20:00

Blšany – Vznik moderního sportoviště za budovou mateřské školy v Blšanech se přiblížil. Občanskému sdružení Sportovní klub Blšany se totiž podařilo zlomit počáteční nedůvěru většiny zastupitelů města. Stalo se tak po předložení přepracovaného návrhu nájemní smlouvy na pozemky, kde by nové sportovně-společenské centrum mělo vyrůst. Po pracovním jednání členů zastupitelstva to uvedl starosta Petr Bukáček.

„Do nájemní smlouvy byly zapracovány připomínky zastupitelů od minula, ale i tak ještě smlouvu předložíme k posouzení odborníkovi. Když bude všechno v pořádku, tak věřím, že by to zastupitelé mohli schválit,“ vysvětlil situaci.
Nový návrh předpokládá, že si Sportovní klub Blšany pronajme obecní pozemky za přesně daných podmínek na 30 let a vybuduje na nich sportovní areál. Ten by měl mít hodnotu až 10 miliónů Kč a po skončení nájemního vztahu bude  bezplatně převeden do majetku města. Původní odmítnutý návrh předpokládal pronájem na dobu 100 let. Podle Bukáčka také občanské sdružení prokázalo svou zpochybňovanou právní subjektivitu.
Jeho zástupci na schválení spěchají, protože se jim údajně podařilo získat finanční prostředky z vhodného dotačního titulu a chtějí zahájit stavební práce ještě letos. Proto se smlouva měla projednat, případně schválit, hned na nejbližší schůzi zastupitelstva. Ta měla proběhnout až po naší uzávěrve v pondělí 26. listopadu.
Podle již zpracované studie by za budovou blšanské mateřinky mohla vyrůst dvě oplocená víceúčelová hřiště, jedno s umělým povrchem pro míčové hry, druhé s umělým trávníkem pro malou kopanou, zastřešené hudební pódium, klubovna, sociální zařízení, včetně vlastní čistírny odpadních vod, na kterou by se mohla napojit i školka, a dětské hřiště s herními prvky.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video