Úvod   /   Kultura   /   Užili si nultý advent

Užili si nultý advent

Veronika Salášková 2012-12-01 00:34:00

Velká Černoc – Oslavy nultého adventu proběhly letos poprvé v obci Velká Černoc. Na příchozí čekali pravé zabíjačkové hody s ukázkami výroby a prodejem, stánky s medovinou, trdelníky, perníčky, košíkář, dráteník, kovář, výroba svíček a také stánek s výrobky dětí ze Základní školy Měcholupy. S přípravou vepřových hodů se začalo již v 7 hodin ráno. Více snímků naleznete zde.

Slavnostní zahájení adventu se konalo v 10 hodin a ujala se ho starostka obce Doris Černíková a Radek Holan za občanské sdružení Velká Černoc sobě. Poté vystoupil Poutníčkův sbor z Liběšic a následně harmonikář, který přítomným hrál k jídlu i zábavě až do odpoledních hodin. V místním kostele se konala mše, kterou sloužil otec Vilém z farnosti Liběšice. V kostele byla též ke zhlédnutí výstava fotografií dokumentujících postup opravy zdejšího hodinového stroje a postup při instalaci venkovního osvětlení kostela. Ty byly pořízeny z dotace nadačního fondu T-Mobile. Zrenovovaný hodinový stroj byl v 18 hodin slavnostně předán veřejnosti. Akci uspořádal Obecní úřad Měcholupy a občanské sdružení Velká Černoc sobě.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video