Starostové bojují za dokončení R7

Redakce 2012-12-05 00:55:00

Louny – Starostové a primátoři měst Slaný, Louny, Postoloprty, Žatec, Chomutov a Most podepsali v úterý 27. listopadu na lounské radnici společné prohlášení žádající dokončení rychlostní komunikace R7 (Slaný – Chomutov). Výzva je adresována oběma komorám Parlamentu a Úřadu vlády. Jde o to, aby stát našel peníze na dostavbu plného zkapacitnění po celé délce této frekventované silnice. 

Jsou totiž úseky, kdy je například povolena rychlost až 130 km, ale někde je jen 90 km a navíc jsou zde nebezpečná místa, kdy se komunikace různě napojuje na již čtyřproudovou. Jde tak hlavně o bezpečnost řidičů, ale i chodců. Na místy úzké silnici se často nebezpečným předjížděním hazarduje se životy. Pomníčky na obchvatu Loun jsou varující. Dalším důvodem k urychlenému dobudování je také snadnější cesta za prací mimo domovský okres. I firmy pokud mají zájem na stavbu svých hal a továren (např. v Triangle) velice přihlížejí k fungující infrastruktuře.
Ústecký kraj souhlasí s oprávněným požadavkem měst na pokračování výstavby rychlostní komunikace R7 a bude dokončení této klíčové komunikace aktivně podporovat. Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček bude iniciovat schůzku s novým ministrem dopravy. Jedním z hlavních bodů bude i výstavba R7 a dokončení D8.
„Rozvoj Ústeckého kraje je výrazně postižen skutečností, že stále není dokončené dálniční spojení s Německem, největší evropskou ekonomikou. Stát by měl prioritně investovat do staveb, které přinesou rychlou ekonomickou návratnost. Pro náš kraj to je právě D8 a R7,“ uvedl Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje.
Bubeníček plně souhlasí s názorem starostů měst Louny, Žatec, Postoloprty, Slaný a primátory Chomutova a Mostu, že pokud nebude dostavěna R7, už tak nepříznivá situace v nezaměstnanosti, sociální oblasti, v kvalitě životního prostředí a dalších ohledech se může ještě více zhoršovat.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video