V Postoloprtech musí sáhnout do rezerv, aby srovnali schodek rozpočtu

Pavel Macák 2012-12-07 00:24:00

Postoloprty – Konečnou verzi návrhu rozpočtu, který bude předložen ke schválení zastupitelstvu města Postoloprty, minulé úterý schválila rada města na svém jednání. Radní se rozhodli předložit zastupitelstvu návrh, kde předpokládané příjmy budou dosahovat 54,301 milionu korun a výdaje jsou stanoveny na 60,488 milionu korun. „Schodek ve výši 6 187 000 korun by měl být hrazen z fondu rozvoje a rezerv,“ uvedl starosta Václav Ibl.

Listopadové zasedání zastupitelstva sice radě po projednání prvního čtení návrhu doporučilo, aby schodek byl pouze 2,5 milionu korun, ale jak je z investičního plánu města na příští rok zřejmé, nebylo možné tuto hranici dodržet. V úvahu je nutné také vzít to, že náklady na investiční akce, které se promítly do návrhu rozpočtu, jsou pouze orientační, protože dosud nebylo ukončeno výběrové řízení na dodavatele. Při něm totiž vždy dochází ke snížení nákladové ceny. Také tento návrh rozpočtu nezahrnuje slíbené dary a dotace na jednotlivé investiční akce. V praxi to bude znamenat, že schodek uvedený v návrhu rozpočtu bude nakonec podstatně nižší.
Radní rovněž schválili rozpočtová opatření o dotacích, které přišly na účet města od Krajského úřadu, konkrétně z programu Pažit na činnost základní školy ve výši 18 500 Kč a na činnost a vybavení Sboru dobrovolných hasičů 12 000 Kč. Další dotace přišla od ministerstva vnitra z odboru prevence kriminality ve výši 118 tisíc korun na rozšíření veřejného osvětlení u zámeckého parku.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video