Budou kvůli R6 občané neposlušní?!

Jan Vnouček 2012-12-10 00:17:00

Lubenec, Petrohrad – Snaha zástupců samosprávy o dostavbu rychlostní komunikace R6 a především obchvatů okolo hustou dopravou nejvíce trpících obcí zatím přináší jen hořkost a zklamání. Série otevřených dopisů, iniciovaná starostou Řevničova Jiřím Petráčkem a podepsaná dalšími osmi starosty, včetně lubeneckého Bohumila Peterky a petrohradské Jitky Dondové, vyvolala sice určitá jednání a přísliby, ale skutečné pokroky ne.

Nejprve v červnu vyšuměly do ztracena dopisy senátorům a hejtmanům Ústeckého, Karlovarského a Středočeského kraje a novému generálnímu řediteli Ředitelství silnic a dálnic. Následovalo psaní ministrovi dopravy Pavlu Dobešovi, který ale mezitím podal demisi. Zatím poslední výzva ke spolupráci s realizací vytoužené čtyřproudové silnice Karlovy Vary – Praha je adresovaná zastupitelům Karlovarského kraje. „Nevylučujeme ani občanskou neposlušnost spojenou s akcemi, které rozvíří minimálně širokou diskuzi nad touto neustále oddalovanou stavbou,“ psali zoufalí starostové ministrovi.
Ten si z toho ale již nic nedělá a nyní jim těsně před svým odchodem z úřadu odpověděl, že v současné době musí být upřednostněny stavby, které mohou být dokončeny do roku 2015 a umožní tak dočerpání financí z Operačního programu doprava. Obchvaty obcí na silnici č. I/6 nejsou podle něj v takovém stavu investorské připravenosti, aby mohly být  dokončeny do tohoto termínu. Zároveň slibuje, že alespoň část těchto staveb by mohla být realizována v příštím dotačním období EU 2014 až 2020.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video