Strážníci dostali novou fasádu

Veronika Salášková 2012-12-09 00:25:00

Žatec – Budova, v níž sídlí v Žatci městská policie, se může pochlubit opravenou fasádou. Její oprava probíhala od září do listopadu letošního roku a stála 700 tisíc korun. Část z této sumy, 200 tisíc korun, získalo město od ministerstva kultury z programu regenerace městských památkových rezervací a zón. Zbylou část uhradilo ze své kasy.

Vedení města podalo na příští rok novou žádost adresovanou ministerstvu kultury. Žádá v ní o dotaci na opravu celkem deseti objektů v městské památkové rezervaci a zóně. Čtyři z nich jsou v majetku města, další čtyři patří fyzickým osobám, jeden církvi a jeden právnické osobě. Město by rádo pokračovalo na obnově budovy městské policie – tentokrát opravě fasády jejího vnitrobloku. Další ze žádaných financí by šly na opravu části čelní fasády Chrámu nanebevzetí Panny Marie na Hošťálkově náměstí. Fyzické osoby většinou žádají o finance na opravu krovů, komínů, střešní krytiny, nebo části fasády. „Celkové náklady na rekonstrukci těchto objektů se však pohybují v řádu více než devatenácti milionů korun,“ sdělil místostarosta Jan Novotný. Město přitom může požádat asi o 4 miliony 350 tisíc. „Podle zkušeností z předchozích let je reálná možnost získat částku v řádu do jednoho milionu korun,“ odhadl Novotný.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video