Opilí zloději dopadeni na útěku

Redakce 2011-07-01 00:00:00

Strojetice – Do prodejny smíšeného zboží ve Strojeticích na Podbořansku se minulou sobotu, po jedné hodině ráno, vloupali dva zloději z lounského okresu. Poté, co násilím vnikli do obchodu a poškodili zařízení, odcizili několik lahví piva a krabici oplatek. Zřejmě byli při svém počínání vyrušeni, neboť v rychlosti opustili místo činu a chtěli odtud ujet připraveným motorovým vozidlem. Bezprostředně po tomto jednání však policejní hlídka jejich vůz zastavila a kontrolovala. Vyšlo najevo, že osádku vozidla tvoří dvojice zlodějů, která má na svědomí vloupání do tamní prodejny. 

Podezřelí ve věku 25 a 34 let byli proto zadrženi a následně obviněni z trestného činu krádeže a poškození cizí věci. Mladší z nich se uvedeného skutku dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za trestný čin krádeže již odsouzen, a navíc, v tomto případě, řídil motorové vozidlo opilý. Policisté mu nejprve naměřili hodnoty 1, 92 promile alkoholu v dechu a následně 1, 40. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování mu tedy sdělil obvinění i z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Způsobená škoda, kterou svým jednáním uvedení zloději napáchali, byla předběžně odhadnuta na 5 280 Kč. Oba obvinění jsou stíháni na svobodě.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video