Úvod   /   Zprávy   /   Budou z nich partneři

Budou z nich partneři

Pavel Macák 2012-12-12 00:31:00

Postoloprty – V obřadní síni Městského úřadu Postoloprty se při podpisu smlouvy o partnerství měst Wolkensteinu a Postoloprt sešli minulou středu představitelé obou měst. Německou stranu zastupoval starosta Guntram Petzold a českou starosta Václava Ibla. Přítomni byli dále někteří zastupitelé obou měst, ředitel základní školy Daniel Syrovátka, ředitelka základní umělecké školy Hana Plachá a další. Snímky ze slavnostního podepsání smlouvy najdete zde.

Spolupráce obou měst probíhá řadu let zejména poli kulturním a sportovním. V posledních několika letech se zástupci Wolkensteinu zapojují do vystoupení při postoloprtských slavnostech a naopak ve Wolkensteinu vystupovali na hradních slavnostech naši šermíři, taneční klub, žáci ze základní školy hráli divadlo, děti ze základní umělecké školy vystupovali při slavnostním otevření AmbrossGutu a v současné době v Německu probíhá výstava výtvarných prácí žáků výtvarného oboru. Začátkem tohoto roku byla společně pokřtěna kniha o obou městech.
Na příští rok se připravuje další spolupráce s tanečním klubem, základní školou a chystá se společný advent 2013.
Smlouvu následně podepsali oba starostové a ve svých projevech vyzdvihli význam této spolupráce, která probíhá již řadu let. „I nadále tak bude docházet ke vzájemným návštěvám a doufáme, že spolupráce se bude rozšiřovat i v dalších oblastech kultury, sportu, školství, ale i mezi společenskými organizacemi obou měst,“ uvedl starosta Václav Ibl.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video