Strážníky povede vzdělaný ředitel

Veronika Salášková 2012-12-14 01:10:00

Žatec – Nový ředitel Městské policie Žatec Zdeněk Kubiska nastoupil do funkce v pondělí 3. prosince. Na tomto postu střídá Jiřího Štorka, který městskou policii vedl devět let. „Chtěl bych se v oblasti prevence orientovat na mateřské, základní a střední školy a nevynechat ani oblast seniorů. Pracujeme na rozšíření momentálně probíhajícího programu prevence,“ přiblížil Zdeněk Kubiska své plány.

Dále se chce zaměřit na lepší informovanost veřejnosti o práci strážníků. Tomu by měly napomoct webové stránky městské policie, které plánuje spustit v nejbližší době. Stránky nemají sloužit jen jako zdroj informací a prezentace činnosti a akcí městské policie, ale také zprostředkovat spolupráci a kontakt s obyvateli města. Ti budou moci prostřednictvím stránek informovat městskou policii o problémech, které je trápí a rovněž přispět svými podněty, na co by se strážníci měli zaměřit. „Budu požadovat důsledné plnění povinností strážníků, tak aby mohli občané města říct, že jim je městská policie k užitku. Výkon služby na požadované úrovni pokládám za samozřejmost,“ dodal Zdeněk Kubiska.
Ředitel Kubiska také plánuje pokračovat ve spolupráci s Policií ČR a zlepšit spolupráci s odbory městského úřadu, s nimiž městská policie spolupracuje nejčastěji, sociálním odborem a odborem dopravy.
Zdeněk Kubiska sloužil téměř 15 let u Policie ČR, vystudoval na policejní akademii obor bezpečnostně právní studia, nyní studuje navazující magisterský obor bezpečnostní management ve veřejné správě.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video