Pozor na brusiče nožů, okrádají

Redakce 2011-07-02 01:00:00

Podbořany – Policisté varují občany před podvodným jednáním tzv. brusičů nožů. Tito podomní řemeslníci se zaměřují hlavně na starší občany, kteří se dají snadno přesvědčit a umluvit k předražené službě, za kterou zaplatí nehoráznou finanční částku. Navíc jsou někdy i okradení. Tak tomu bylo i v případě z minulé soboty v Podbořanech. V ulici Sídliště Míru si jeden takový „brusič nožů“ vyhlédl dům s pečovatelskou službou a zkoušel, u koho bude mít štěstí. Do bytu jej vpustila jedna 74 letá paní, kterou na své služby nalákal.

Po vykonané práci využil nestřeženého okamžiku a z volně odložené peněženky jí odcizil 9 000 Kč. Než poškozená na krádež přišla, řemeslník byl pryč. Prosté nabroušení nožů tak stálo seniorku nemalé peníze.V lounském okrese se v poslední době zatím odehrál jeden takový případ hlášený policii, ale policisté mají informace i o dalších, které se udály v sousedních okresech.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video