Podbořany čeká na jaře další zkouška nervů

Veronika Salášková 2011-07-03 00:00:00

Podbořany – Jak se zdá, řítí se na Podbořany další dopravní pohroma. Jen podbořanští řidiči se skřípěním zubů přečkali výstavbu kruhové křižovatky, musí se pomalu připravovat na ještě komplikovanější uzavírku. Příští jaro se v rámci rekonstrukce silnice Kadaň – Podbořany – Očihov začne opravovat most přes Dolánecký potok v Dukelské ulici. 

Rekonstrukce je nutná, protože most je ve špatném technickém stavu, v podstatě ale dočasně rozdělí město na dvě dopravně oddělené části. V závěrečné diskuzi 6. řádného zasedání zastupitelstva na to upozornil zastupitel Petr Mojžíš. „Na krajském úřadě se k tomu již zpracovává projektová dokumentace. Chtělo by to zapracovat na vybudování alespoň jedné objízdné provizorní komunikaci,“ doporučil. Vedení města o objízdných trasách již přemýšlí. „Je to prostě problém města s jednou průtahovou silnicí, a tak není příliš možností. Uvažujeme o rozšíření komunikace mezi ulicemi Politických vězňů a Mariánskou nebo o trase za Billou. Jako materiál se dá použít velmi levný asfaltový recyklát,“ odvětil starosta Radek Reindl. Zastupitel Ivo Švarc s ním ale nesouhlasil. „Pro osobní vozy možná, ale pro nákladní auta si to vůbec neumím představit. Mělo by se to řešit tak, že se nechá průjezdná vždycky polovina mostu,“ navrhl.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video