Ve Vroutku si na to posvítí

Jan Vnouček 2011-07-04 00:01:00

Vroutek – Vroutek začal řešit problém se starými prorezlými sloupy veřejného osvětlení. Jejich pádu se chodci a auta již nebudou muset obávat v Nádražní a Potoční ulici. Město tam využilo výkopových prací společnosti ČEZ a nechalo přeložit kabely elektrického vedení ze stožárů pod zem. Celkem se vztyčilo okolo dvaceti moderních lamp. Celá investiční akce vyšla přibližně na 700 tisíc Kč.

„Nemuseli jsme sami provádět výkopy a ušetřili tak značnou finanční částku, ale i tak je to poměrně drahá záležitost. Jeden stožár veřejného osvětlení vychází okolo 30 tisíc korun,“ stěžuje si vroutecký místostarosta Jaroslav Svoboda. Městskému úřadu se nepodařilo získat žádnou dotaci, přesto výhledově uvažuje o výměně lamp i v dalších ulicích. „Tady by se ale finanční náklady ještě zvýšily, protože bychom museli kabely zakopat sami,“ dodal trpce.
Vroutecká radnice se rozhodla zvýšit také bezpečnost silničního provozu. Po schválení odborem dopravy MěÚ Podbořany nainstalovala na několika místních komunikacích nové dopravní značení, tři značky zákazu vjezdu na Kozinec a dodatkové tabulky omezující provoz a parkování před kulturním domem. „Nechceme, aby nám tam jezdili nákladní vozy,“ zdůvodnil zástupce starosty. Na několika místech ještě přibylo chybějící označení přednosti v jízdě. „Ani v případě téhle investice nejde o nic levného. Jedna značka stojí tři a půl tisíce, a to nemluvím o dodatkových tabulkách, které ji ještě prodraží,“ dodal.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video