Sídliště čeká na revitalizaci

Pavel Macák 2012-12-23 00:43:00

Louny – Podle rozhodnutí rady města Louny na základě doporučení investiční komise by měla v příštím a následujícím roce proběhnout rozsáhlá regenerace panelového sídliště Kpt. Nálepky. Projekt, který vytvořil architekt Pavel Čermák, předpokládá zkvalitnění životního prostředí obyvatel tohoto sídliště. 

Ve dvou etapách by měly být nejprve rekonstruovány chodníky včetně opěrné zdi a nového zábradlí před domy 2239 až 2244 a rozšířena by měla být i komunikace pod opěrnou zdí, což by umožnilo lepší parkování. V této první etapě má dojít také k rekonstrukci chodníku před zdejší mateřskou školou. Celkové náklady na tyto investiční akce plánované v roce 2013 by měly přijít na 5,5 milionu korun. Stavba bude ovšem zahájena jen za předpokladu poskytnutí dotace z programu Podpora regenerace panelových sídlišť od ministerstva pro místní rozvoj, která by měla činit téměř čtyři miliony korun.
Regenerace tohoto sídliště by měla pokračovat i v roce 2014 rekonstrukcí chodníků před domy čp. 2214 až 2223, opravou opěrné zdi a rozšířením komunikace, revitalizací zeleně a doplněním laviček a dalšího mobiliáře. Při této akci se rovněž počítá s opravou komunikace v garážové kolonii v ulici Parašutistů. Také zde dosáhnou celkové náklady 5,7 milionu korun a dotace, o kterou město požádá ministerstvo, by měla pokrýt téměř čtyři miliony korun.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video