Lounská radnice zvolila kompromis a upravila ceník parkovného v centru města

Pavel Macák 2013-01-08 00:17:00

Louny – Pravděpodobně na základě nedávno zveřejněné ankety mezi soukromými podnikateli, kteří mají své obchody a živnosti uprostřed města Loun, a kterou jsme publikovali 28. listopadu, se nyní rada města rozhodla přehodnotit podmínky placení parkovného ve centru města a jeho přilehlém okolí.

Bylo rozhodnuto, že na parkovišti v ulici Osvoboditelů bude nově celá první hodina parkování zdarma. Přímo na Mírovém náměstí, kde dosud byla první půlhodina stání zdarma, další půlhodina za deset korun, pak zůstává toto parkování za stejných podmínek.
Placené parkování na parkovištích a v ulicích kolem centra města bylo v Lounech zavedeno v polovině minulého roku. Již tehdy vedení města prohlásilo, že po půlroční realizaci tohoto záměru, který si vynutila nevyhovující situace s parkováním, bude provedena revize a přijata příslušná opatření. Placení parkovného mělo přinutit řidiče, aby zbytečně celý den své vozy nenechávali zejména v historické části města.
Pravdou je, že z většiny ulic kolem centra, kde se nyní musí platit i z placeného parkoviště v ulici Osvoboditelů, auta prakticky zmizela. To velice pocítili živnostníci ve svých obchodech, kterým většinou klesly tržby. Dokazuje to i výsledek jejich ankety, kde toto jednoznačně potvrzují a přiklánějí se k tomu, aby byly městem změněny taxy za parkovné, případně aby byl prodloužen bezplatný čas pro parkování na parkovištích na náměstí a v ulici Osvoboditelů.
Radní tedy nyní přistoupili k přijatelnější alternativě a schválili úpravu ceníku parkovného včetně toho, že snížili ceny parkovací karty pro podnikatele, kteří mají prodejny či kanceláře v centru. Ti místo dosavadních osmi tisíc ročně zaplatí sedm tisíc dvě stě šedesát korun.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video