Politici stojí za podbořanským učilištěm

Jan Vnouček 2013-01-15 16:10:00

Podbořany – Za účasti politiků a vysokých úředníků z ministerstva školství, Krajského úřadu Ústeckého kraje a Městského úřadu Podbořany proběhly Dny otevřených dveří na Gymnáziu a Střední odborné škole v Podbořanech. Potenciální uchazeči o studium a jejich rodiče si mohli spolu s nimi prohlédnout celý rozsáhlý školský areál, setkat se a pohovořit s učiteli a šikovnými studenty, prohlédnout a případně si vyzkoušet technické a vzdělávací vybavení učeben a dílen. 

Mohli se také na různých výrobcích a ukázkách činností přesvědčit o šikovnosti zdejších učňů. Od minulých dnů otevřených dveří, které proběhly začátkem prosince, také mohli užasnout nad některými zbrusu novými vyučovacími pomůckami. Škola například zakoupila pro účely výuky konstrukční stavebnice zn. Meccano a Spacerail.  A nově nyní vlastní i trojrozměrnou tiskárnu. „Aby měli studenti při 3D počítačovém modelování nějaký výstup a zpětnou vazbu a viděli i ve skutečnosti, co vytvořili,“ seznámil s jejím využitím Jiří Otipka, učitel odborných předmětů v rámci strojírenství, vlajkového studijního oboru školy. Prohlídka školy se zamlouvala i senátorovi Marcelu Chládkovi, který zde byl již po několikáté. Pochvaloval si úroveň nabízeného vzdělání, která se odráží ve vysoké, zhruba 85 % úspěšnosti absolventů při hledání práce. „Myslím, že by se tahle škola mohla ukazovat jako vzorová,“ hodnotil.  Ani hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček tu nebyl poprvé, jako novinář sem jezdíval již dříve. „Je to velice dobrá a významná škola našeho kraje. Líbí se mi tu široký výběr oborů a maximální nabídka volnočasových aktivit. Rodiče určitě neprohloupí, když sem dají své děti,“ sdělil. O tom svědčil i velký zájem veřejnosti. Kromě malých skupin s rodiči školou procházeli i exkurze ze základních škol z Kadaně, Žatce nebo například Lipence u Loun.
Budoucí opravář zemědělských strojů Ondřej Slemenský (vlevo) ukazuje náměstkyni ministra školství Evě Bartoňové,  senátorovi Marcelu Chládkovi, hejtmanovi Oldřichu Bubeníčkovi a dalším významným hostům, jak se už naučil zacházet s kovářským náčiním. Více snímků ze Dnů otevřených dveří GaSOŠ Podbořany najdete zde.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video