Vladimír Slanina potřetí kanoistou roku

Iveta Drlíková 2013-01-15 17:46:00

Olomouc, Žatec – V prosinci proběhlo na galavečeru  v Olomouci vyhlášení ankety kanoista-raftař roku 2012, kde v kategorii „sjezd – junior“ zvítězil žatecký Vladimír Slanina. Ocitl se tak ve skvělé společnosti řady úspěšných českých olympioniků jako je Štěpánka Hilgertová nebo Vavřinec Hradílek. A zcela zaslouženě, vždyť v uplynulém roce vybojoval kompletní sadu medailí na evropském mistrovství juniorů a seniorské bronzové medaile ve světovém poháru.

Mistrem Evropy se Vladimír Slanina stal ve krátkém sjezdu-sprint, v dlouhém klasickém sjezdu získal bronz a sbírku medailí doplnil stříbrem ze závodu družstev – hlídek. K tomu přidal dva tituly Mistra republiky a v kategorii do 23 let byl dvakrát stříbrný. Stal se také celkovým vítězem Českého poháru, když z dvanácti závodů jich jedenáct vyhrál. První velkou světovou medaili v kategorii dospělých získal vloni na světovém poháru v Srbsku, kde na debl-kanoi se svým otcem a zároveň trenérem vybojoval bronz.
Student čtvrtého ročníku žatecké průmyslové školy Vladimír Slanina získal toto prestižní ocenění od roku 2010 již potřetí v řadě a symbolicky tak ukončil čtyřleté působení u juniorské národní reprezentace, kde získal dohromady dvanáct vrcholných světových a evropských medailí. Byl dvakrát druhý, třikrát třetí na mistrovství světa, drží tři tituly Mistra Evropy, dvakrát byl stříbrný a jednou bronzový. Poslední bronzovou medaili má ze světového poháru. Z mistrovství republiky má ve své sbírce patnáct titulů a nespočet stříbrných a bronzových kovů.
Letos úspěšný žatecký vodák v reprezentaci pokračuje v kategorii dospělých. V reprezentačním družstvu se prosazuje jak v singlu, tak v deblu se svým otcem. Oba závodníci se již plně připravují na nadcházející sezónu. V listopadu se zúčastnili reprezentačního soustředění ve francouzském D. Ardeche a v prosinci se tužili na lyžích v italském Livinu, kde nabírali vytrvalost ve velkých běžeckých dávkách po celý týden. Po vánočních svátcích přišla na řadu „suchá příprava“ především v posilovně, která potrvá až do začátku března, kdy je v plánu jarní soustředění české reprezentace na moři ve španělské Costa Bravě. První nominační závody na MS a ME startují totiž už v dubnu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video