Poznámka Pavla Macáka: Premiér radost neudělal

Pavel Macák 2013-01-17 14:55:00

Louny – Dopis starostům a primátorům měst, které leží na silnici I/7, zaslal v minulém týdnu předseda vlády Petr Nečas. Vedení měst sepsalo na konci listopadu loňského roku výzvu premiérovi na zachování statutu pozemní komunikace R7 jako rychlostní silnice a zkapacitnění této silnice za účelem zvýšení bezpečnosti provozu a zlepšení dopravní obslužnosti regionu.

Premiér určitě velkou radost starostům a primátorům měst neudělal. Obecně konstatoval, že se bude měnit v tomto směru právní řád, který v podstatě jen změní označení všech komunikací a stávající silnice I/7 bude mít označení silnice I. třídy, na které se ovšem bude moci jezdit jen maximální rychlostí 110 km/hod. Tím se údajně významně sníží investiční náklady potřebné na dostavbu této kapacitní komunikace. Finance by měly plynout ze zdrojů EU v období 2014–20. Co se týče například rozšíření silnice v některých úsecích, bude se uvažovat o trojpruhu.
Jak je vidět, premiér se opět vyznamenal, když jen konstatoval, že na požadavky měst na sever od Prahy, nejsou peníze. Opravdu humorné bylo jeho vyjádření k bezpečnosti silničního provozu na této komunikaci. „…Bezpečnost je z velké míry závislá na dodržování pravidel silničního provozu jejími účastníky, což je jedním z aspektů v současné době vysoké míry nehodovosti na silnici I/7,“ napsal v dopisu. Skutečně objevné! Nikoho ze starostů a primátorů a hlavně obyvatele a podnikatele v naší lokalitě to ovšem neuspokojilo.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video