Epidemie chřipky uzavřela nemocnice i školy

Redakce 2013-01-22 00:36:00

Okres Louny – Chřipková epidemie, která vypukla v minulém týdnu také v okrese Louny, zakázala návštěvy v nemocnicích, ale také uzavřela některé základní školy.

V předminulém týdnu zaznamenali ordinace obvodních lékařů prudký nápor pacientů a stejná situace se opakovala i v týdnu minulém. Počet nemocných již překročil hranici pro vyhlášení chřipkové epidemie. Nejvyšší nárůst je hlavně u malých dětí do pěti let věku. V okrese Louny v minulém týdnu krajští hygienici evidovali 1283 případů chřipky, v celém Ústeckém kraji jí onemocnělo 10 764 lidí. „Oproti druhému týdnu tohoto roku se ve třetím týdnu zvýšil nárůst onemocnění v kraji o 5,5%,“ sdělil Josef Trmal, ředitel Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje. Hygienici a lékaři ovšem předpokládají, že počet nemocných je ve skutečnosti mnohem vyšší, protože řada dospělých lékaře ani nenavštíví, protože by přišli o peníze a raději nemoc přecházejí nebo si berou na „vyležení“ dovolenou. Podle Josefa Trmaly jsou v celém kraji evidovány čtyři případy prasečí chřipky a pátý nemocný z Lounska se údajně nakazil stejným virem. Obavy z pokračující epidemie jsou podle posledních statistik na místě, i když nastupující nižší teploty by její vývoj mohly zpomalit.
Kvůli chřipkové epidemii platí od minulého týdne zákaz návštěv na všech odděleních žatecké nemocnice. „Minulé pondělí jsme uzavřeli dětské oddělení, internu a chirurgii. V úterý oddělení následné péče. Ve středu pak bylo uzavřeno i gynekologicko-porodnické oddělení,“ sdělil Čestmír Novák, ředitel žatecké nemocnice. Dodal, že mezi pacienty se zatím chřipka nevyskytuje, zákaz návštěv je má před nakažením chránit. Ze stejného důvodu byl na základě doporučení hygienické stanice vyhlášen zákaz návštěv i v nemocnici v Lounech a v podbořanské nemocnici následné péče.
Kvůli chřipce musela být také například uzavřena minimálně do tohoto úterý Základní škola v Cítolibech na Lounsku, kam dochází 24 dětí. Polovina z nich je nemocných, stejně jako celý učitelský sbor.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video