Fotopasti na nepořádníky a zloděje

Pavel Macák 2013-01-27 00:07:00

Postoloprty, Cítoliby – Městu Postoloprty se nákup zařízení zvaného „fotopast“ zatím vyplatila a v nejbližší době budou zakoupeny další dva přístroje. Podle ředitele městské policie Vladimíra Parýzka byla fotopast instalována na místě, kde nezodpovědní občané zakládají černé skládky. Jen za několik dnů v prosinci byli na místě vyfoceni dva hříšníci, kterým byla na základě snímků udělena bloková pokuta pro narušení veřejného pořádku. 

„V současné době probíhá příprava pro instalaci dalších dvou fotopastí, které budou po výběru vhodného místa uvedeny do provozu. Snímky jsou nezpochybnitelné a vymahatelnost pokut je tak stoprocentní,“ konstatoval Parýzek.
Podobné zkušenosti mají s fotopastí na nepořádníky také v Cítolibech, kde rovněž na zkoušku zakoupili jeden přístroj. „Mohu říci, že od té doby, co přístroj umísťujeme na různých místech v katastru městyse nebo například tam, kde jsou odpadové nádoby na tříděný odpad, se stav podstatně zlepšil. Černé skládky téměř vymizely a na místech tříděného odpadu je větší pořádek,“ uvedl starosta Petr Jindřich.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video