Na kluzišti to jen svištělo

Veronika Salášková 2013-01-29 15:16:00

Žatec – Ideální teploty pod bodem mrazu přilákaly v minulém týdnu velké množství Žatečanů na kluziště v Šafaříkově ulici. Za to, že si na něm mohou zdarma zabruslit, vděčí dvěma místním mužům. Ti ve svém volném čase ledovou plochu nejen vyrobili, ale také se o ni každý den po práci starají. Snímky z bruslení uplynulý víkend najdete zde.

Do přípravy ledu se Jan Razima a Kamil Záluský pustili v sobotu 19. ledna ve 14 hodin. V úterý 22. ledna se pak ledová plocha otevřela pro veřejnost. „Věnujeme se tomu už dvacet let,“ zavzpomínal Karel Záluský. „Tenkrát nás ale bylo víc, postupně jsme zbyli jen my dva,“ dodal. „Pomoci od dobrovolníků se nebráníme. Kdo chce, může se k nám připojit,“ přisvědčil Jan Razima. Nářadí k údržbě hřiště jim zapůjčila technická správa. Za mrazivých dní je hřiště po celý den otevřeno zájemcům o bruslení. Večer od 19 či od 20 hodin na něm pak hrají asi do 22 hodin muži hokej. Jana Razima s Kamilem Záluským pak čeká úprava plochy – shrabat sníh, vyházet ho ven lopatami a nastříkat další vrstvu vody, aby přes noc zamrzla a ráno mohli na čerstvý led vyjet další bruslaři. Každý den se jich tu odhadem vystřídá mezi dvěma až čtyřmi sty. „Tento týden ale asi zavřeme, protože je hlášená obleva,” řekl Jan Razima. Hřiště k tomuto účelu slouží již od roku 1986. Potřebovalo by opravy, například natáhnout nové pletivo a natřít dřevěná prkna mantinelů.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video