Školáka - hrdinu, přijela natáčet televize

Redakce 2013-02-19 16:11:00

Bitozeves – Dramatická událost se šťastným koncem se odehrála před rokem v sousedství bytového domu v Bitozevsi. Dvanáctiletý Bohouš Šatoplet si zde hrál s partou vrstevníků. Najednou k nim přiběhne velký pes. Všichni se rozutekli, jen malá Nikolka a Bohouš zůstali na místě. Boban, jak mu všichni říkají, stačil jen na Nikču křiknout „Vylez na popelnici!“. 

Dívka se škrábala na plastovou popelnici, ale spadla a pes zaútočil. Boban zachoval chladnou hlavu a Nikolu vysadí na popelnici, ale vylézt za ní, to už bohužel sám nestihl a pes ho zachytil za nohu a silně pokousal. Chlapec se ještě v úleku vyškrábal na popelnici, ze které opět sklouzl dolů a padl na obličej.  Pes naštěstí odběhl a obě děti utíkaly do bytovky.
U rodičů děvčete zjišťují, že Bohouš má ošklivě potrhanou nohu a schází mu několik předních zubů. Nikolka má silné trauma, ale je v pořádku a to jen díky odvaze malého Bohouše Šatopleta.
Jako každý záslužný čin nezůstane bez povšimnutí. Nebyl to Boban, který nám a štábu Tísňové linky řekl o svém činu, ale po roce zcela náhodou celou událost nám prozradila Bohoušova třídní učitelka Světlana Pluhařová ze Základní školy Prokopa Holého v Lounech.
Díku tomu se štáb Tísňové linky v čele s Mirkem Vaňurou rozhodl tuto událost zrekonstruovat a natočit krásnou reportáž o chlapci, který dokázal pomoci druhému, ač byl sám ohrožen a dokonce vážně zraněn. Natáčení proběhlo minulý pátek na stejném místě v Bitozevsi za účasti všech svědků, účastníků oné události a také Natana, služebního pes strážníka Miroslava Kavky Městské policie z Mostu, kterého na místo uvolnil ředitel MP Bronislav Schwarz, jemuž patří velký dík.
Ani v obci nezůstane čin Bohouše Šatopleta bez odezvy. Starosta Jiří Žežulky hocha pozval na veřejné zastupitelstvo, které se uskuteční v pátek 22. února, kde mu poděkuje a za obec mu předá věcnou odměnu. Text a foto: Michal Hrdlička

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video