Hospodářská kriminálka prověřuje svatbu Chrámu chmele a piva

Veronika Salášková 2013-02-19 16:32:00

Žatec – Na žatecké radnici probíhá v současné chvíli rozsáhlé policejní vyšetřování. Policisté zde mají mít pro jeho účely zapůjčenou jednu místnost od městského úřadu. Věnují se zjišťování nedostatků v dotačních titulech pravděpodobně zejména těch z Ústeckého kraje a Evropské unie. Vyšetřování se týká hlavně využití dotací a zadávání zakázek při realizaci Chrámu chmele a piva, což potvrdila i mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

„Policisté z oddělení hospodářské kriminality provádějí prověřování možné hospodářské trestné činnosti subjektu Chrámu chmele a piva v Žatci. S ohledem na počátek tohoto prověřování nelze zatím k věci sdělit žádné bližší podrobnosti,“ sdělila Jaromíra Střelcová.
Případné další podrobnosti z vyšetřování včetně vyjádření bývalého starosty Ericha Knoblaucha a místostarosty Aleše Kassala, za jejichž vedení města stavba CHCHP probíhala, se pokusíme sehnat co nejdříve.
Na projekt Chrámu chmele a piva získalo město Žatec dotaci 211 milionů korun z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu Severozápad. Ten byl v minulém roce pozastaven a vyšetřován právě kvůli pochybnostem při rozdělování a využití dotací. Je otázkou, kolik nakonec budou Ústecký a Karlovarský kraj, jež do programu patří, unii vracet. Neoficiální stanovisko Evropské komise zatím údajně zní 2,5 miliardy korun. Zda do konečné sumy, kterou bude muset Ústecký kraj vrátit Bruselu, bude spadat i částka za Chrám chmele a piva zatím není jasné.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video