Lupič z podbořanské herny polapen

Jan Vnouček 2013-02-21 09:35:00

Okres Louny – Sérii loupeží z heren v našem okrese měl na svědomí 27letý muž z Rakovnicka. Policisté podezřelého kriminálníka po několikatýdenním vyšetřování zadrželi a umístili do vazby. K jeho zatčení přispěla jak média, která zveřejnila jeho fotografii, tak i všímaví občané.

Nebezpečný pachatel postupně přepadl a okradl tři herny. Svou cestu do kriminálu zahájil již 15. ledna v Žatci, kde pistolí atakoval obsluhujícího. „Namířil mu na hlavu černou pistoli a požadoval, aby si lehl na zem. Poté mu z kapsy vyndal finanční hotovost ve výši několika tisíc korun a prohledal prostor za barem, přičemž na poškozeného stále mířil pistolí. Po chvíli, kdy se k němu vrátil, mu z druhé kapsy vyndal mobilní telefon a z herny odešel pryč. Druhou loupež, o které jsme již informovali a pocházejí z ní i kamerové záznamy, spáchal dotyčný 23. ledna v Podbořanech. Kolem jedenácté hodiny večer, kdy předtím hrál asi 15 minut na automatu, přistoupil k obsluhujícímu v baru s tím, že chce vyplatit výhru ve výši 1 000 Kč. Když barman přišel k automatu s penězi, tak na něj lupič namířil pistoli, strhl ho na zem a z ruky mu sebral finanční hotovost. Zároveň po něm požadoval další peníze, přičemž mu spoutal elektrikářskou páskou ruce za zády. Prohledával prostor za barem a postupně se k němu vracel. Na tělo mu tlačil pistoli a několikrát jej udeřil rukou a pistolí do hlavy. V nestřeženém okamžiku se poškozenému podařilo přetrhnout plastovou pásku z rukou a z baru utekl. Lupič z barového pultu odcizil peněženku s finanční hotovostí ve výši několika desítek tisíc korun a cigarety různých značek a z místa činu následně odešel.
Poslední loupež spáchal uvedený muž 4. února v další žatecké herně. Opět přistoupil k automatu a po chvilce oslovil obsluhující barmanku, že přístroj nenačetl vhozené peníze. Následně na ni namířil pistoli s tím, ať nedělá hlouposti a otevře trezor. Přitom ji pistoli přiložil k pravému spánku a řekl jí, aby si lehla na zem. Poté odpojil a odcizil počítač s kamerovým záznamem a z trezoru si přisvojil peníze. Dále odcizil mobilní telefon a kabelku poškozené s obsahem. Pak z místa činu odešel,“ popsala průběhy loupeží lounská policejní mluvčí Jaromíra Střelcová.
Celková škoda, kterou lupič napáchal, přesahuje 90 tisíc korun. Motivem jeho jednání byla snaha získat finanční prostředky na hrací automaty. Jednalo se o typického gamblera. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování dotyčného obvinil z trestného činu loupeže s trestní sazbou od dvou do deseti let. Následně na něj byla Okresním soudem v Lounech uvalena vazba.
„Policisté touto cestou děkují jak médiím, tak i pozorným občanům, že pomohli při dopadení nebezpečného pachatele,“ dodala Střelcová.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video