Pěstírnu konopí v Lipně zlikvidovala Přehrada

Redakce 2013-02-26 17:13:00

Lipno – Pěstírnu marihuany odhalili policisté v rodinném domě v obci Lipno. Na místě zadrželi při zásahu mladou cizinku. Ta se zde starala téměř o 900 rostlin konopí.

Lounští kriminalisté případ toxikomanie s krycím názvem Přehrada 2 rozkrývali několik týdnů. Samotný zásah pak provedli v úterý 19. února. V obci Lipno objevili na základě domovní prohlídky pěstírnu konopí. Ta se nacházela v jednom rodinném domě a dále v prostorách stodoly a přístavků, které přináležejí k tomuto domu. „V celkem šesti místnostech bylo zajištěno 306 kusů rostlin konopí výšky 10 cm ve fázi růstu, 436 kusů vysokých 30 – 40 cm a 147 kusů o výšce 50 cm ve fázi květu. Celkem se tedy jednalo o 889 kusů hydroponiích rostlin z rodu canabis tzv. SKANK, což je látka, která obsahuje vysoký stupeň THC,“ sdělila mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová. Kromě marihuany zajistili policisté i prekursory a hnojiva určená speciálně k tomuto pěstování a šlechtění.
Prvotní zákrok spojený se zadržením podezřelé osoby a domovní prohlídku provedli policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Louny a policisté ze Speciální pořádkové jednotky Ústí nad Labem. Během zákroku nebyl nikdo ze zasahujících policistů a ani dalších osob zraněn. Samotné prohlídky prostor se dále zúčastnili i pracovníci ČEZ, kteří na místě zadokumentovali nepovolený odběr elektrické energie, a specialisté z Oddělení kriminalistické techniky a expertizy Krajského ředitelství Policie ČR Ústí nad Labem.
„Na místě policisté zadrželi 27letou ženu cizí národnosti, kterou následně obvinil komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jí podle trestního zákoníku hrozí až desetileté odnětí svobody,“ dodala Střelcová. Obviněná se již nachází ve vazební věznici.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video