Ve škole strávili i noc

Redakce 2011-07-01 00:15:00

Žatec – Žáci žatecké základní školy praktické se  v minulých týdnech přesvědčili, že školní budova může – kromě učení a občasného strachu ze zkoušení – poskytnout také jistá pozitiva.  Každý člověk by předpokládal, že v pátek večer budou třídy školních budov  pusté a tiché. A že tomu tak zůstane až do pondělního rána. Ne však v našem případě.

Okolo šesté hodiny večerní můžeme před budovou DD, ZŠ a SŠ v Žatci pozorovat divné hemžení a slyšet mnoho radostných hlasů. To již dorazili hoši deváté třídy. Jsou vyzbrojeni spacáky a vším, co budou dnes večer potřebovat. Musíme se opravdu soustředit, abychom mezi nimi rozeznali drobnou postavu jejich třídní učitelky, Mgr. Lenky Woloszczukové.
A jak k tomu vůbec došlo? Přespání ve škole a „filmová noc“ bylo výhrou pro první čtyři dvojice, které zvítězily v olympiádě z českého jazyka, kterou paní učitelka uspořádala pro druhý stupeň školy. A zájem byl opravdu velký. Zúčastnili se všichni, kdo mohli.
Večer proběhl podle představ všech účastníků akce, po krátké procházce si děti udělaly večeři, na kterou si samy vybraly ingredience. Poté se do večerních hodin promítaly komediální filmy a šlo se spát.
Ráno proběhla společná snídaně a úklid třídy i kuchyňky. To byste nevěřili, jak je popcorn pohyblivý! Ale chlapci zvládli i toto na výbornou. Celá akce se všem moc líbila a tak doufáme, že není poslední tohoto druhu.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video