Investiční rozpočet Loun je letos přes 31 milionů. Nejvyšší částky směřují na jih

Jarka Cibulková 2013-03-07 00:15:00

Louny – Investiční rozpočet schválili lounští zastupitelé na svém uplynulém zasedání. Návrh přednesl předseda investiční komise Jan Kerner.

Louny letos použijí do investic v rámci města sumu v celkové výši 31 252 tisíc korun. Částka je složená z investičního limitu ve výši 30 252 tisíc korun, které zastupitelstvo schválilo na svém prosincovém zasedání. Jeden milión se pak vezme z příjmu ze sázek a loterií.
„Oproti minulému období došlo k několika změnám. Investiční rozpočet byl sestaven pouze na rok 2013, předběžný investiční rozpočet se na rok 2014 tentokrát nevytvořil, neboť nebylo možné jednoznačně určitě výši finančních prostředků na toto období,“ vypočetl změny Jan Kerner. V současné době je investiční rozpočet zaměřen hlavně na provedení změn vytápění objektů ve vlastnictví města v lokalitě Louny – jih, snížení energetické náročnosti budovy Domova pro seniory U Pramene Louny (12,6 milionu korun) a opravy nebytových objektů (čp. 125, 1135 a 2206).
Z akcí, které přepadávají z předchozích let, se do letošních investic vejde rekonstrukce hřiště na ZŠ Školní (3,6 milionu), kde právě bude použit jeden milion korun z loterií. Také je pamatováno na výměnu oken a zateplení na ZŠ Přemyslovců v částce 3,3 milionu.
Žádost o dotaci na první etapu na akci Regenerace panelového sídliště Kpt. Nálepky byla již úředníky odeslána v únoru, celková rekonstrukce by měla spolknout 6 miliónů korun. Pokud město získá dotaci na mosty v ul. Říční, kde projekt počítá s částkou 39 miliónů, přispělo by město ze své kasy desíti milióny.
Investiční komise ještě do akcí na letošní rok zahrnula výše zmíněnou opravu čp. 125, přeložku NTL plynovodu na Rynečku a dosadbu dřevin na území města. Pokud dojde k úsporám na investičních akcích snížení energetické náročnosti budovy DPSUP Louny a regenerace sídliště Kpt. Nálepky (dotační tituly), budou podle potřeby zařazeny další opravy v částce 6 miliónů korun. Týká se to oprav střešního pláště pavilonu C na ZŠ a MŠ Kpt. O. Jaroše, dokončení výměny oken a dveří na Soukromé MŠ, stavební úpravy pavilonu družin na ZŠ P. Holého, druhé etapy stavebních úprav Zastávky a první etapy rekonstrukce chodníku u kostela sv. Mikuláše.
Velkou debatu si vyžádalo řešení části Suzdalského náměstí. Bazénky ve tvaru ledvin, které byly vystavěny v 80. letech naproti Žatecké bráně, mají být zasypány. I když někteří zastupitelé s tímto krokem radnice nesouhlasí, radnice již má jasno, nyní letos dojde ke zbourání a následně bude vypracována studie, jak by se tento plac mohl zkrášlit. Bazénky protékají a jejich rekonstrukce by byla moc nákladná. O osudu strojku Václava Jíry se bude dále jednat. Uvažuje se o variantě, že by se přemístil na lounské koupaliště, ale až po projednání této záležitosti s autorem.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video