Stačily dvě zimy a nová silnice už je poškozena. Investorovi to nevadí

Jarka Cibulková 2013-03-10 02:35:00

Markvarec – Již několik čtenářů se na nás obrátilo s problémem úzké silnice z Markvarce na Konětopy. Pokud se osobní auto potká s autobusem, který tudy jezdí třikrát za den, musí řidič menšího vozidla buď zastavit na rovné části vozovky úplně na kraji, nebo vycouvat až na nějakou vedlejší cestu, aby se vozidla vyhnula. Vzhledem k vysokému okraji asfaltové silnice pak dokonce hrozí, že kolem spadne do hluboké strouhy!

Navíc na novém koberci, který ještě za sebou nemá ani dvě zimy a jehož rekonstrukce stála miliony, už se začínají dělat díry. V jednom místě dokonce těžká technika těžící zde dřevo, povrch silnice nenávratně poničila! Navíc přes zimu není silnice udržovaná! Krajský úřad však vidí problém jen v údržbě komunikace. Zbytek připomínek neřeší, protože si nikdo zatím oficiálně nestěžoval.
„Zimní údržba již měla být na tomto úseku zajišťována, bohužel tomu tak prozatím nebylo z důvodu chyby při úpravě plánu zimní údržby. Momentálně však již i tento úsek je mezi udržovanými silnicemi. Ústecký kraj objednává autobusovou dopravu v úseku Markvarec – Pnětluky již od prosince roku 2008 a během doby provozu se na lince vystřídali tři dopravci. V pracovní dny zde projíždí jen 3 spoje a je zde i nízký provoz osobních aut. Do současné doby jsme nezaznamenali větší komplikace, které by dopravci hlásili. Technický stav komunikace není odlišný od mnoha jiných případů v kraji, kde jsou také provozovány linky veřejné hromadné dopravy,“ sdělil vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Krajské úřadu v Ústí nad Labem Jindřich Franěk.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video