Václav ještě vyhráno nemá

Jan Vnouček 2013-03-18 00:12:00

Blšany – Levně vyjde město Blšany oprava výklenkové kaple svatého Václava. Ukázaly to výsledky poptávkového řízení na stavební obnovu této kulturní památky. Ze tří přihlášených podal nejnižší nabídku blšanský Štefan Škulavík. Jeho firma tak v létě „Václava“ zrekonstruuje za 138 tisíc korun.

„S cenou jsem spokojen. Všichni tři zájemci byli pod předběžným rozpočtem, který přesahoval 200 tisíc,“ mnul si ruce blšanský starosta Petr Bukáček. Ještě ale nemá vyhráno, aby skutečně ušetřil, musí se mu podařit získat na investici dotaci. Žádost o ni ve výši 91 000 Kč podal k dotačnímu programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působnost. Navíc má na tento účel přislíbený dar ve výši 20 000 Kč od blšanského Sdružení sv. Václava.
Rekonstrukce se týká pouze stavební části. Se zrestaurováním reliéfu vyobrazení sv. Václava by  náklady podle  odhadu dosáhly cca 714 tisíc Kč. A na to radnice nemá.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video