Vladař dal všechno, ale pořád to bylo málo

Jan Vnouček 2013-03-20 00:29:00

Podbořansko – Přes jedenáct miliónů korun rozdělila Místní akční skupina Vladař mezi jednačtyřicet žadatelů. Dalších čtyřicet ale musela zklamat, protože na ně už prostě nezbylo. V rámci 11. dotační výzvy bylo výraznými finančními příspěvky v celkové výši 1,65 miliónu Kč podpořeno i osm projektů z Podbořanska.

Tak jako loni nejvíce dostalo občanské sdružení Vroutek lidem na obnovu zázemí vrouteckého fotbalového hřiště. K loňským 710 tisícům si letos může přičíst dalších 406 tisíc. Spokojení jsou ale i jinde. Město Podbořany získalo 297 tisíc Kč na I. a II. etapu výstavby dětského hřiště u ZŠ Husova při celkových nákladech 400 tisíc. Obec Petrohrad obdrží 243 tisíc Kč na dokončení územního plánu. Mateřskému centru Jablíčko z Nepomyšle přibude na účtu částka cca 230 tisíc korun, kterou použije na vybavení nových prostor mateřského centra. Sdružení sv. Václava z Blšan může pokračovat v rekonstrukci poutní kaple sv. Anny v Cárce. Po loňské dotaci ve výši 94 tisíc korun letos může při II. etapě prostavět dalších 180 000 Kč. Již tradičně se finanční pomoci dočkalo i lubenecké sdružení  Za záchranu kostela sv. Jiljí v Libyni. Díky letnímu příspěvku od MAS Vladař se mohlo pustit do opravy podlahy, nyní může dalších 144 tisíc použít na rekonstrukci kruchty neboli kůru. Obec Blatno se dočkalo vytoužených 112 tisíc, které užije na vybudování dětského hřiště v Malměřicích. A ze sumy určené pro rozvoj místního podnikání byl podpořen Josef Lněníček z Nepomyšle. Částka 38 tisíc Kč mu pomůže opět vybavit před časem vyhořelou autolakovnu.
Zklamání naproti tomu zavládlo v Kryrech, Krásném Dvoře a Očihově, kde vyšly úplně na prázdno. Kryrským nevyšla ani jedna ze tří žádostí na výměnu oken na městském úřadě, v bytech pro seniory ani na vybavení kulturního domu novými židlemi a stoly. Krásnému Dvoru zase neúspěch zkřížil plány na opravu dvou krásnodvorských památek. Na zrestaurování Pamětního kříže a sochy sv. Floriána musí sehnat peníze jinde. Bez dotace se nebude realizovat ani rekonstrukce veřejného prostranství před Kulturním domem v Očihově. Už podruhé neuspělo město Vroutek s projektem na opravu chodníku v Karlovarské ulici a zrovna tak obci Lubenec nevyšla opakovaná žádost o příspěvek na koupi mikrobusu. Nevyzbylo ani na opravu místní komunikace v Nepomyšli. Městys ale investici za 1 milión korun hodlá realizovat i bez pomoci dotačních prostředků.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video