Silnice Ročov - Louny bez korupce, zjistila policie

Redakce 2013-03-19 08:35:00

Ústí nad Labem – Oficiální vyrozumění od Policie České republiky obdržel v těchto dnech Krajský úřad Ústeckého kraje. Podle něj proběhla rekonstrukce silnice Louny – Ročov v souladu s platnými zákony a nedošlo žádnému předražení. Definitivně se tak potvrdilo, že výroky bývalého zaměstnance dotačního úřadu ROP Severozápad Leo Steinera z května loňského roku byly nepravdivé. Proti vymyšlenému tvrzení o trojnásobném prodražení rekonstrukce silnice Louny – Ročov se Ústecký kraj již dříve důrazně ohradil.

Ústecký kraj se právní cestou brání proti nepravdivým výrokům Steinera, které v období před krajskými volbami pronesl bez jakýchkoli důkazů na adresu Ústeckého kraje a jeho představitelů. Současná náměstkyně hejtmana Jana Vaňhová proto podala trestní oznámení na Leo Steinera s podezřením na spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy a pomluvy.
Na rekonstrukci silnice II/229 mezi Louny a Ročovem proběhlo řádné výběrové řízení zcela v souladu s právními předpisy České republiky. Správnost a zákonnost tohoto výběrového řízení následně potvrdil i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Při profinancování tohoto projektu naopak Ústecký kraj ušetřil více než 500 tisíc Kč. Řídící orgán ROP Severozápad původně navrhoval krácení dotace na tzv. dotační management, které by Ústecký kraj musel vyplatit zhotoviteli ze svého rozpočtu, což kraj rozporoval.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video