Porušuje město Louny zákon? Opozice tvrdí, že ano!

Redakce 2013-03-24 00:09:00

Louny – Město Louny přes několikeré tanečky s výběrovými řízeními, které nakonec byly vždy zrušeny, stále využívá k právním službám firmu, která radnici zastupovala už v dobách starostování Emila Volkmanna. I proto toto rozhodnutí stále vyvolává pochybnosti. Hlavně proto, že odměna externího advokáta se skládá nejen z paušální odměny, ale i z tak zvaných přísudků. 

Klub zastupitelů města Louny za ČSSD je podle jeho mluvčího a právníka Jana Růžka toho názoru, že vedení města stále, pod nejrůznějšími záminkami, pokračuje v praxi, která je v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách. „Sociálně demokratičtí zastupitelé v této souvislosti zdůrazňují, že starosta města Radovan Šabata nemluví pravdu, když tvrdí, že tzv. přísudky náleží advokátovi. Naopak, tyto přísudky náleží městu jako klientovi. Město je však jako pohyblivou součást odměny přenechává na základě smlouvy advokátovi. Součet poskytované paušální odměny a odměny v podobě přísudků vysoko překračuje limit, nad nějž je veřejný zadavatel povinen vypsat veřejnou zakázku. Na to jsme upozorňovali ještě v době, kdy jsme byli členy rady města. Úmysly zajistit právní služby prostřednictvím placeného zaměstnance – právníka nikdy nepovedou k zamýšlenému cíli,“ uvedl Jan Růžek.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video