V Žatci dojde ke sloučení školek

Veronika Salášková 2013-03-22 09:45:00

Žatec – Počet mateřských škol v městě Žatci se od letošního srpna o dvě školky sníží. Školská zařízení by zůstala zachována, vedení města ale sloučí dvě školky ve Fügnerově ulici v jednu a Mateřskou školu U Jezu s Mateřskou školou Podměstí také. Rozhodli o tom zastupitelé ve čtvrtek 21. března.

Podnět ke sloučení čtyř mateřských škol ve dvě vzešel od rady města, která ho zastupitelstvu doporučila přijmout. Navrhuje spojit mateřské školy v ulici Fügnerova s popisnými čísly 2060 a 2051 v jeden subjekt. Školky jsou od sebe vzdáleny přibližně dvě stě metrů. Ještě blíže k sobě mají školky U Jezu a Podměstí, které spolu přímo sousedí a od sebe je dělí pouze plot v zahradě. „Sloučením v jeden subjekt by byla podstatnou měrou zlepšena možnost komunikace mateřských škol se zřizovatelem – městem, zejména co se týče vý-kazů, plánů a řešení rozpočtu. Druhým cílem by mohla být větší variabilita zaměstnanců například ohledně zastu-pování a lepší využití zaměstnanců technických profesí, kteří jsou v obou objektech,“ přiblížil důvody místostarosta Jan Novotný. Zastupitelé budou o návrhu rozhodovat ve čtvrtek 21. března. Pokud budou souhlasit, školky se sloučí od 1. srpna tohoto roku.
Pro rodiče dětí by se tím nic nezměnilo, počty dětí by zůstaly ve všech školkách zachovány. Mateřskou školu Fügnerova č.p. 2051 navštěvuje 44 žáků, MŠ 2060 45dětí, MŠ U Jezu 84 žáčků a MŠ Podměstí, známou též jako Mateřská škola U Mašinky, 112  dětí. Nyní je ve městě Žatci celkem osm mateřských škol.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video