Šli po německých zubech

Redakce 2013-04-02 09:53:00

Očihov – Na obecním hřbitově v Očihově řádili vykradači hrobů. Neznámý pachatelé manipulovali s vrchnímu deskami na pěti starých pohřebních místech. Do jednoho hrobu vnikli a narušili v něm víka dvou kovových rakví. Informaci potvrdila tisková mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová.

Podle ní ale nebylo zjištěno, že by neboštíkům zmizely spodní čelisti, jako se to stalo nedávno na hřbitově v Žatci. Případ je patrně součástí rozsáhlejší trestné činnosti a vyšetřují ho krajští kriminalisté. Proto policie ještě nechce zveřejňovat bližší  podrobnosti. V této souvislosti policisté žádají občany o spolupráci. „Pokud si na hřbitovech povšimnou podezřelých osob – tzv. tipařů, ať se obrátí na linku 158,“ požádala mluvčí Střelcová. Pachatelům hrozí za jejich čin odnětí svobody až na dva roky. Při ohledání zhanobených očihovských náhrobků spolupracovala také jednotka Hasičského záchranného sboru z Podbořan.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video