Žatecké Oskary si ocenění převzali ve Sladovně

Veronika Salášková 2013-04-05 00:24:00

Žatec – Předávání „žateckých Oscarů“ se konalo ve středu 27. března v renesanční sladovně. Borešova cena, ocenění za kulturní přínos městu, bylo předáno za roky 2011 a 2012 ve čtyřech kategoriích. Více snímků z předávání cen najdete zde.

Za jednotlivce si ji odnesla Monika Slavíková, na snímku uprostřed s moderátory předávání – Radkem Kajmanem Komorášem a Radkou Maškovou. Monika Slavíková byla oceněna za organizace promítání filmů z filmového festivalu „Jeden svět“ v Žatci. Přiznala, že plánuje v promítání pokračovat i v tomto roce. Do Síně slávy byl im memoriam uveden Jiří Ponocný za trvalý kulturní přínos městu a jeho propagaci. Jiřího znali lidí zejména ze žatecké Čajovny Altán, kde působil jako čajovník téměř od jejího vzniku. Zajímal se o kulturním dění ve městě a podílel se na něm. Ač nebyl místním rodákem, byl velký žatecký patriot.
V kategorii skupina, kolektiv si ocenění si odnesl divadelní soubor Opera Žatec za novou divadelní hru „Požírači leknínů“. Hra byla na krajské přehlídce Wintrův Rakovník 2012 oceněna nejen za herecké výkony. Uznání získal také scénář za své originální téma. Požírači leknínů brzy proniknou z divadelních prken na stříbrné plátno, v současné době probíhá natáčení stejnojmenného filmu.
V kategorii akce, počin obdržel Borešovu cenu Týden s armádou, který se v Žatci konal v červnu 2012. Cenu převzala ředitelka Odboru komunikace a propagace Ministerstva obrany ČR Jana Malíková. „My si té ceny velmi vážíme a děkujeme za ni. Nebereme to jako ocenění pouze pro odbor komunikace a propagace, ale pro celé Ministerstvo obrany a Armádu České republiky. Když jsme začali připravovat projekt Týden s armádou, tak jsme si řekli, že armáda musí jít za lidmi, ne aby lidé chodili za armádou,“ přiblížila Jana Malíková základní myšlenku akce.  Projekt Týden s armádou je nový, odstartoval teprve v loňském dubnu. Každý rok se stihne uspořádat v šesti městech v republice. „Borešova cena je zatím prvním oceněním, které jsme za projekt Týden s armádou obdrželi. Doufáme, že i v dalších městech se bude akce líbit tak, jako v Žatci,“ dodala ředitelka Malíková. Předávání svými vystoupeními na začátku i na konci zpříjemnil Žatecký příležitostní sbor.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video