Na investice má letos Žatec peněz dost

Veronika Salášková 2013-04-07 01:04:00

Žatec – Nad schvalováním plánu investic a oprav pro letošní rok se na zasedání žateckých zastupitelů rozvinula očekávaná debata. Po několika změnách a přesouvání jednotlivých položek na seznamu se nakonec městští poslanci shodli na realizaci čtrnácti akcí za 65 milionů korun.

Největší sumu peněz si město přichystá na zateplení Domu s pečovatelskou službou v Písečné ulici a zateplení oddělení následné péče a dětského v žatecké nemocnici. Na obě akce si město připraví necelých 40 milionů korun, protože je musí, ač obdrželo dotaci téměř ve výši poloviny této částky, nejprve předfinancovat. Další-mi nákladnými akcemi budou řešení sesuvu svahu v Tyršově ulici a dokončení druhé etapy zasíťování Kamenného vršku, každá za osm milionů korun. Město plánuje vybudovat také tři nové vodovody Macerka I a Macerka II dohromady za 2 400 tisíc korun a vodovod ve Stroupečské ulici za 2 700 tisíc korun. Dále se bude zabývat opravou střechy kapucínského kláštera (1 700 tisíc korun), která je v havarijním  stavu, a rekonstrukcí střechy nad jídelnou Základní školy Komenského alej za sto tisíc, opravou komunikace vedoucí ke hřišti v Bezděkově a dalšími akcemi za celkem 65 200 korun.
Město letos ze svého rozpočtu na investice vyhradilo 81 milionů korun. Je proto pravděpodobné, že by se realizace mohla dočkat i některá z akcí pod čarou.
Skončila zde například rekonstrukce vozovky a chodníků v Dukelské ulici rozdělená do tří etap – celkem za 27 milionů korun, parkoviště v lokalitě Vrchlického ulice a Kamenný vršek za 1 500 tisíc korun. Pod čáru se přesunulo také vybudování asi dvoukilometrového úseku Cyklostezky Ohře u koupaliště za 5,5 milionu korun, která by zároveň sloužila jako in-line dráha. Zde město ještě čeká na zprávu, zda bylo úspěšné v získání žádosti o dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury na vybudování této části cyklostezky.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video